Якщо ви коли-небудь використовували бездротовий зарядний пристрій, Ви знаєте, що є лише одне місце, де ви можете поставити свій телефон на нього для роботи. Зараз на ринок виходить новий тип технології бездротової зарядки, і це легше, ніж будь-коли.

"Люди, як правило, не мають великого досвіду роботи з бездротовою зарядкою",-пояснив Ной Дентцель, генеральний директор і співзасновник Nomad. Компанія відома своїми високоякісними мобільними аксесуарами.

Нещодавно я відвідав штаб-квартиру Nomad у Санта-Барбарі, щоб перевірити новий пристрій під назвою Base Station Pro.

Ной Дентцель, генеральний директор та співзасновник Nomad

"Як ви можете собі уявити, ви просто кидаєте телефон, а потім він починає заряджатися", - каже Дентцель. Вся поверхня-це зарядка. Ви можете не тільки покласти свій телефон в будь-якому місці, але і зарядити до трьох пристроїв одночасно.

"Вся справа в впевненості і надійності. Поставте його там, ви прокинетеся, і ваш телефон буде заряджений на 100%",-сказав Брайан Хан, співзасновник Nomad.

У 2017 році Apple дражнила подібну ідею під назвою AirPower, але вона так і не вийшла на ринок.

Щоб зрозуміти, чому стандартна бездротова зарядка настільки вибагливий, ви повинні зрозуміти, як вона працює.

Типовий бездротовий зарядний пристрій використовує одну котушку, яка повинна бути вирівняна в певному місці на телефоні. Нова зарядна панель Nomad використовує 18 котушок разом зі спеціальним програмним забезпеченням, щоб визначити, де ви розміщуєте пристрій, направляючи туди енергію в лічені секунди.

Компанія, що стоїть за цим проектом – Aira – називає його "FreePower", і вони тільки починають.

"Уявіть собі, що вся бездротова зарядка поверхні поширюється по вашому столу, так що ви розміщуєте телефони, AirPods, комп'ютери, миші клавіатури і лампи. Ваш стіл стає зарядною станцією без шнурів і без безладу",-пояснив Джейк Слатник, генеральний директор FreePower через зум-дзвінок зі штаб-квартири компанії в Арізоні.

Під час тестування Nomad Base Station Pro я виявив, що гаджети Apple найкраще працюють з планшетом. Вони починають заряджатися за лічені секунди, і ви можете розмістити до трьох з них практично в будь-якій комбінації, яку ви хочете. Телефони OnePlus також працювали чудово, але у мене виникли проблеми з телефонами Samsung та Google Pixel.

Коли я зв'язався з Номадом, вони пояснили:

"Ми виявили деякі пристрої, які демонструють непослідовну поведінку зарядки, а саме старі пристрої Samsung (S9 і нижче) і всі пристрої Pixel. Ми активно працюємо над виправленням у майбутньому оновленні програмного забезпечення/програмного забезпечення FreePower.”

Є один помітний виняток із цього лише в одному зарядному сні: Apple Watch. Пристрій не використовує поточний стандарт бездротової зарядки під назвою Qi.

"Те, що робить Base Station Pro, - це те, що люди очікують від бездротової зарядки, вона просто працює", - говорить Дентцель.

І хоча бездротова зарядка зазвичай повільніша, ніж підключення до мережі, базова станція Pro на 230 доларів-це все про зручність. Nomad робить ставку на те, що користувачі дійсно будуть насолоджуватися можливістю піднімати та опускати свій телефон та інші пристрої кілька разів протягом дня, не турбуючись про те, чи насправді він заряджається.