Що головне в автомобілі? Двигун? Місткість багажника? Ні-ні, головне - наявність бездротової зарядки! Зрозуміло, ми жартуємо, але наявність системи бездротової зарядки в автомобілі - це до біса зручно! Просто уявіть ситуацію, Ви поспішаєте, берете з собою смартфон, але забуваєте взяти з собою мережевий зарядний пристрій! Наявність зарядки Qi у Вашому автомобілі поклало б край цьому сумному сценарію! Зрозуміло, якщо телефон підтримує технологію бездротової зарядки, як останні моделі телефонів Apple, Samsung, LG, Nokia та інших виробників. Ну, а якщо в телефоні такого функціоналу немає, завжди можна виправити становище за допомогою наших ресиверів, що адаптують телефони до стандарту Qi.

В автомобілі зарядне полотно може бути передбачено автовиробником або придбано завчасно Вами. У нових автомобілях попередньо встановлена бездротова зарядка - це вже не рідкість. А далі Ви просто кладете на зарядку свій смартфон - він починає заряджатися сам. І жодних дротів шукати не потрібно! Якщо все-таки попередньо встановленої бездротової зарядки немає, то виберіть одну з автомобільних зарядок у нашому каталозі!

 

Справедливим буде зазначити, що під час використання таких сервісів, як CarPlay, Android Auto Вам, у будь-якому разі, знадобиться кабель: бездротові технології тут поки що безсилі.

У яких автомобілях можна знайти попередньо встановлені бездротові зарядки?

Audi - доступні в більшості автомобілів, за винятком старіших моделей, включно з Q3. Хоч і не завжди, але найчастіше вам знадобитися купити додатковий пакет вартістю 1,395 фунтів стерлінгів.
BMW - більшість моделей у BMW пропонують бездротову зарядку як опцію вартістю від 395 до 500 фунтів стерлінгів.
Ford - у новенькому Focus доступна бездротова зарядка як опція за 100 фунтів стерлінгів. На всіх автомобілях стилю "початкового рівня" дилерам пропонується безкоштовний набір з бездротовою зарядкою, вартість якого становить близько 70 фунтів стерлінгів для: Ka+, Fiesta, Mondeo та Ranger. 
Hyundai - бездротові підстанції додаються до модельного ряду Hyundai, оскільки автомобілі замінюються або оновлюються. Зазвичай він пропонується як стандарт для моделей середнього класу, включаючи i30, Kona та Ioniq.
Kia - надається у стандартній комплектації на більшості моделей Sportage, Optima, Niro та Stinger. Нею також оснащені версії KX-5 і GT Line S автомобілі Sportage та KX-3 і GT Line S Sorento.
Lexus - слідом за Toyota активно встановлює бездротові зарядки у свої авто вже в базовій комплектації.
Mercedes - у нових і модернізованих моделях Mercedes доступні з бездротові зарядки, ціна за які від £150 для E-Class і CLS, піднімаючись до £495 для A-Class, і до колосальних £2,795 для C-класу, де вона входить до преміум пакета.
Mini - у них бездротова зарядка це стандарт. Або доступна з додатковим пакетом Navigation Plus.
Peugeot - старндарт на моделях 3008 і 5008 GT Line Up, але для інших приготуйте 120 фунтів.
Seat - бездротова зарядка включена у вартість Ateca Xcellence і становить 50 фунтів стерлінгів з опцією Keyless.
Toyota - практично у всіх моделях виробника підстанція є стандартною.
Volkswagen Touareg включає бездротову зарядку в стандартній версії. На моделях R-Line, і очікується, що технологія буде доступна в найближчому майбутньому. 
Volvo - стандарт на перших XC40, але тепер пропонується тільки як опція £175.

Взагалі стандарт бездротової зарядки Qi поступово стає чимось буденним на кшталт вже звичних для нас технологій Bluetooth і 4G. Усі зарядні пристрої, принаймні в нашому магазині, сертифіковані під стандарт Qi. Нагадаємо, що витоком цього стандарту є Wireless Power Consortium, до якого входять виробники смартфонів та автогіганти.