Бездротовий зарядний пристрій дає змогу заряджати будь-який сумісний пристрій без необхідності нишпорити в захаращеному ящику в пошуках потрібного кабелю. Ви просто кладете пристрій на планшет, і він заряджається.

Найкращі бездротові зарядні пристрої заряджатимуть ваші пристрої з прийнятною швидкістю і додадуть зручності у ваше життя, а не розчарування. Зарядний пристрій Apple MagSafe, наприклад, сумісний із широким спектром Apple iPhone і AirPods і має вбудовані магніти, які вирівнюють зарядний пристрій із моделями iPhone 12, що дає змогу легко знайти те місце, де відбувається заряджання.


Що потрібно знати, перш ніж купувати бездротовий зарядний пристрій

Що таке бездротова зарядка?


Хоча може бути страшно подумати, що бездротовий зарядний пристрій стріляє електрикою в повітрі, цей процес не схожий ні на іскру, ні на блискавку. Типовий зарядний пристрій для бездротового телефону має котушку, яка використовує електрику для створення дуже малого магнітного поля. Пристрій, що заряджається, також має котушку, але ця котушка забирає магнітну енергію і перетворює її назад на електрику, яка потім заряджає пристрій. Це дещо схоже за концепцією на те, як сонячна батарея використовує електромагнітне випромінювання сонця і перетворює його на електрику.


Чи можу я використовувати бездротовий зарядний пристрій на будь-якому пристрої?


Бездротовий зарядний пристрій може заряджати тільки пристрій, спеціально розроблений для прийому бездротової зарядки. На щастя, існує універсальний стандарт бездротового заряджання. Він називається Qi, вимовляється "чи". Пристрої, сертифіковані за стандартом Qi, матимуть логотип Qi або на пристрої, або на упаковці. Пристрої, сертифіковані за стандартом Qi, не можуть заряджатися бездротовою мережею.


Чохол для вашого смартфона може перешкодити роботі бездротового зарядного пристрою


Магнітне поле, яке заряджає пристрій бездротовою мережею, має дуже малий діапазон. У більшості випадків ця відстань становить лише кілька міліметрів. Це означає, що багато чохлів, що захищають смартфони, занадто товсті, щоб забезпечити бездротову зарядку. Обов'язково ознайомтеся зі специфікаціями бездротового зарядного пристрою, який ви розглядаєте, щоб визначити, чи може він заряджатися через чохол для телефона.


Що шукати в якісному бездротовому зарядному пристрої

Швидкість заряджання


Загалом, чим більше ват у бездротового зарядного пристрою, тим швидше він заряджається. Однак кожен пристрій також має максимальну швидкість заряджання, яку не можна перевищувати. Наприклад, якщо телефон не підтримує заряджання швидше за п'ять ват, не має значення, наскільки швидким є бездротовий зарядний пристрій, телефон заряджатиметься лише за потужності п'ять ват.


Довжина шнура


На жаль, багато бездротових зарядних пристроїв мають короткий шнур. Хоча в деяких випадках це може бути бажано, наприклад, для тих, хто сподівається зарядити телефон на тумбочці або комоді під час сну, 3-футовий шнур, ймовірно, буде недостатньо довгим для більшості застосувань.


Килимок проти підставки


Більшість бездротових зарядних пристроїв дозволяють користувачам розміщувати пристрій на горизонтальній панелі. Однак, щоб мати можливість легко переглядати будь-які сповіщення, що надходять під час заряджання вашого телефона, розгляньте бездротову підставку для заряджання, яка утримує ваш телефон у дещо вертикальному положенні.

 

Зарядка декількох пристроїв

 

Якщо у вас є кілька пристроїв, які ви регулярно заряджаєте, зважте різницю в ціні між придбанням двох окремих бездротових зарядних пристроїв і одного бездротового зарядного пристрою для кількох пристроїв. У багатьох випадках зарядний пристрій для кількох пристроїв має підвищену вартість за зручність, а не за потужність, або ж за хорошу потужність і зручність. Не рідко бували випадки коли клієнти вважали їх найкращим вибором.


Скільки ви можете витратити на бездротовий зарядний пристрій


Середній користувач може знайти задовільний бездротовий зарядний пристрій у діапазоні від 10 до 40 доларів. Для заряджання годинника або для одночасного заряджання кількох предметів товари можуть коштувати до 150 доларів і більше. Якщо ви розглядаєте високоякісний бездротовий зарядний пристрій, проведіть своє дослідження, щоб переконатися, що в ньому справді є щось виняткове, або вам краще зупинитися в більш доступному ціновому діапазоні.


Запитання та відповіді щодо бездротового зарядного пристрою

Які переваги використання бездротового зарядного пристрою?


О.
Крім зручності простого під'єднання телефона до зарядного пристрою, бездротове заряджання потенційно скорочує кількість шнурів, які вам потрібні під рукою, оскільки зарядний пристрій може працювати з кількома пристроями, для кожного з яких може знадобитися окремий кабель. Крім того, бездротовий зарядний пристрій може продовжити термін служби вашого пристрою, якщо порт зарядки коли-небудь буде пошкоджений.

Чи буде мій бездротовий зарядний пристрій постачатися з усіма необхідними шнурами?


Відповідь
:Не завжди. Оскільки існують різні способи підключення до джерела живлення - настінна розетка, порт USB-A, порт USB-C, порт Lightning, - важливо переконатися, що бездротовий зарядний пристрій має необхідний вам шнур. Якщо ні, вам потрібно буде придбати цей шнур окремо.